Unieke kans in Noord-Brabant!

 • €1,195,000
3, Dorpsstraat, Esch, Boxtel, North Brabant, Netherlands, 5296 LS, Netherlands

Unieke kans in Noord-Brabant!

3, Dorpsstraat, Esch, Boxtel, North Brabant, Netherlands, 5296 LS, Netherlands
 • €1,195,000

Omschrijving

We reizen even terug in de tijd. Naar 1856 om precies te zijn. De bouw en oprichting van dit Brabants meesterwerk middenin het centrum van de gezellige plaats Esch. De beide panden zijn in de loop der tijd op mooie wijze aan elkaar verbonden en dus ook van binnenuit bereikbaar. Aangewezen als Gemeentelijk Monument met een schat aan historie. Hiermee koopt u niet alleen 2 prachtige panden maar ook de ziel en de beleving van bijna 2 eeuwen geleden. Dat is bijzonder!

Dorpsstraat 3 is het prachtige voormalige Raadhuis (anno 1856) van Esch. Symetrische architectuur in sublieme staat behouden. Een mooi detail is de in de voorgevel aangebrachte gevelsteen met de namen van de bouwheren, burgemeester Verheijen en de wethouders Brox en Van den Braak. En aan de achterzijde bevindt zich de in de gevel aangebrachte fontein, tevens sinds 1990 officieel Europees trefpunt. Dit pand is thans in gebruik als woonhuis met 2 mooie woonlagen en de vliering. Detailwerk, hoogte, zicht op de kerk en hoogwaardige afwerking zijn hier de ambiances.

Dorpstraat 1 is de voormalig ambtswoning van de burgemeester (anno 1870). Een fantastisch ingedeeld pand met eveneens prachtige details. Voor zeer veel doeleinden geschikt. Momenteel in gebruik als woon-/winkelpand. Maar dit kan uiteraard ook een volledig woonhuis, luxe kantoorruimtes, winkelbestemming etc. zijn.

De Dorpsstraat ligt in het verlengde van de kerk met een fijn gevoel van ruimte om de panden. De beide panden worden omgeven door volwassen leilinden.

Indeling

Zeer veel (openbare) parkeerplaatsen direct voor de deur.

Binnenkomst aan de zijgevel van Dorpsstraat 1 waarbij u tevens de keuze heeft om de hoofdingang aan de voorzijde van Dorpsstraat 1 te gebruiken (of zelfs de hoofdingang van Dorpsstraat 3 en/of allen separaat uiteraard).
Een brede imposante hal met prachtige hoogte, leistenen vloer en een fijne sfeer. De hal geeft toegang tot het separate toilet, werkkamer/berging, de gesloten keuken, opkamer, kelderruimte (ca. 12m2) en de (woon-/winkel-/kantoor)kamer aan de voorzijde van het pand. De kamer (thans etalage) aan de voorzijde wordt prachtig natuurlijk verlicht door de grote ramen en geeft een chique entourage door de sierlijsten op het plafond.

De opkamer (ca. 10m2) kijkt uit over het plein aan de achterzijde en verder de trap op komt u op de eerste verdieping.
Hier geeft de overloop toegang tot 3 prachtige sfeervolle slaapkamers, de badkamer met inloopdouche en wastafelmeubel, bergkast met CV opstelling en de toegang tot de vliering. De kamers zijn ruim bemeten en uitgevoerd met (recent gerenoveerde) dakkapellen.

De hal op de begane grond geeft vervolgens toegang tot de (thans) winkel welke is gesitueerd over de volledige lengte van het pand. Hierdoor is het heerlijk licht en mede door de hoogte van bijna 3.5m zeer ruimtelijk. Ook hier vallen de mooie details in het plafond en inrichting op.

Via een interne deur loopt u naar Dorpsstraat 3, welke uiteraard ook een ”eigen” voordeur heeft. Momenteel in gebruik als woonhuis en de eigenaren hebben hier een unieke ambiance gecreerd.
Te beginnen bij de keukenruimte met inbouwkeuken, separaat toilet met fontein, natte ruimte met opstelplaats voor wasmachine/droger en de nodige opbergruimte. Hier bevindt zich tevens de trapopgang naar de woonverdieping.

Via de doorloop op de begane grond komt u in de mooie slaapkamer met aangrenzende badkamer. De slaapkamers is voorzien van vaste kastruimte (inloopbeleving) en inventieve houten schuifsysteem om de ruimte af te schermen van de hal. De aangrenzende badkamer is uitgevoerd met grote inloopdouche en wastafelmeubel.

Tot slot de fantastische living! Een eye-catcher welke vroeger dienst deed als de Raadszaal. Authentieke balkenplafond en ornamenten, prachtig zicht op de kerk, sfeervolle houten vloerdelen, eetkamer, veel licht en eveneens hoogte (3,13m)!

Bijzonderheden:
– Een historische parel in Noord Brabant
– 2 monumentale panden, afzonderlijk en samengevoegd te gebruiken
– Van onschatbare waarde met prachtige authentieke details
– Bruto oppervlakte van 460m2 en 1.216m3
– Diverse bestemmingen mogelijk (winkel, woon, kantoor)
– Op nog geen 30 minuten van Eindhoven

 • Adres 3, Dorpsstraat, Esch, Boxtel, North Brabant, Netherlands, 5296 LS, Netherlands
 • Postcode 5296 LS
 • Land Netherlands

Details

Updated on May 2, 2024 at 3:09 pm
 • Woning ID: 5589
 • Prijs: €1,195,000
 • Woonoppervlakte: 470 m²
 • Perceel oppervlakte: 188 m²
 • Slaapkamers: 4
 • Badkamers: 2
 • Bouwjaar: 1856
 • Woning Type: Historic
 • Woning Status: For Sale

Plattegronden

image

Description:

image

Description:

image

Description:

image

Description:

The information set forth on this site is based upon information which we consider reliable, but because it has been supplied by third parties to our franchisees (who in turn supplied it to us), we can not represent that it is accurate or complete, and it should not be relied upon as such. The offerings can be subject to errors, omissions, changes, including price, or withdrawal without notice. All dimensions are approximate and have not been verified by the selling party and can not be verified by Rohlof Real Estate. It is recommended that you hire a professional in the business of determining dimensions, such as an appraiser, architect or civil engineer, to determine such information. This information is being provided for the consumers’ personal, non-commercial use and may not be used for any other purpose. This publication is designed to provide information with regard to the subject matter covered. It is displayed with the understanding that the publisher and authors are not engaged in rendering real estate, legal, accounting, tax, or other professional services and that the publisher and authors are not offering such advice in this publication. If real estate, legal, or other expert assistance is required, the services of a competent, professional person should be sought. ALL RIGHTS RESERVED WORLDWIDE. No part of this publication may be reproduced, adapted, translated, stored in a retrieval system or transmitted in any form or by any means, electronic, mechanical, photocopying, recording, or otherwise, without the prior written permission of the publisher. The information contained herein including but not limited to all text, photographs, digital images, virtual tours, may be seeded and monitored for protection and tracking.

Compare listings

Compare
Frank Rohlof
 • Frank Rohlof