Ruime eengezinswoning op een toplocatie in de meest populaire wijk van Leidsche Rijn ‘Hoge Weide’ – Valeriaanweg 237 Utrecht

  • €895,000
237, Valeriaanweg, Hoge Weide, Leidsche Rijn, Utrecht, Netherlands, 3541 TT, Netherlands

Ruime eengezinswoning op een toplocatie in de meest populaire wijk van Leidsche Rijn ‘Hoge Weide’ – Valeriaanweg 237 Utrecht

237, Valeriaanweg, Hoge Weide, Leidsche Rijn, Utrecht, Netherlands, 3541 TT, Netherlands
  • €895,000

Omschrijving

* WOW* WAT EEN RUIME EENGEZINSWONING OP EEN TOPLOCATIE IN DE MEEST POPULAIRE WIJK VAN LEIDSCHE RIJN ‘HOGE WEIDE’. DEZE UITGEBOUWDE WONING VAN 164M2 HEEFT 5 SLAAPKAMERS, VLOERVERWARMING BENEDEN, EEN ZONNIGE ACHTERTUIN, LUXE BADKAMER EN ENERGIELABEL A++.

De woning is in 2017 aan de huidige bewoners opgeleverd en energieneutraal gemaakt. Energielabel A++ is daarvan het bewijs. Daarnaast beschikt de woning over een ruime sfeervolle woon-/eetkamer met open keuken, 5 ruime slaap-/werkkamers, een sfeervolle, moderne badkamer, een heerlijke achtertuin op het westen en een achterom voor de fietsen.

Qua ligging laat de woning niets te wensen over. Naast het huis tref je het nagelnieuwe Park Leeuwesteyn (opening 2025). Voor het huis het Willem Alexanderpark op het dak van A2. Op loopafstand ligt het centrum van Leidsche Rijn (LCR) met werkelijk alle denkbare voorzieningen. Diverse winkels (Jumbo foodmarket), basis- en middelbare scholen, ISU (Internationale School Utrecht), kinderdagverblijven, sportscholen, terrassen, restaurants en Pathé bioscoop liggen om de hoek en ook het bus- en treinstation is met een paar minuten fietsen of wandelen te bereiken. Midden in Leidsche Rijn ligt het uitgestrekte Maximapark voor sport en ontspanning. Zowel het strand van de Haarrijnseplas als de binnenstad van Utrecht is met 15min fietsen te bereiken en met een paar minuten rijden bevind je je op de A2, A12 en A27.

Indeling:

Begane grond:
Kom binnen en ervaar de rust en ruimte zelf. Door de lichte kleurkeuzes voelt de woonkamer heel ruimtelijk aan. Met vloerverwarming aan je voeten is het behaaglijk binnen en met de openslaande deuren uitnodigend naar buiten. Bij binnenkomst tref je achtereenvolgens de meterkast met glasvezel internet en stadsverwarming, vervolgens het zwevend toilet en daarnaast de trapopgang. Onder de houten trap bevindt zich de provisiekast. De ruime woon/-eetkamer met open keuken heeft een rustige laminaatvloer en een oppervlakte van in totaal 54m2. Daarmee biedt de begane grond meer dan genoeg mogelijkheden tot het creëren van een comfortabele loungehoek en een apart eetgedeelte. Doordat er aan weerszijden van de kamer grote raampartijen zijn, kan je de woning gerust een doorzonwoning noemen. Met de zon bijna de hele dag in de tuin is de ruimte heerlijk licht waardoor het ruimtelijk gevoel nog meer wordt versterkt. En slaan we de deuren naar de gezellige tuin open dan haal je het buitenleven helemaal naar binnen. Met het elektrische zonnescherm houd je op de meest zomerse dagen de woning van binnen toch lekker koel. De luxe keuken met Siemens apparatuur is werkelijk van alle gemakken voorzien en uiteraard gasloos. De luxe CHAMPAGNE op de foto’s in de keuken is een kado van de huidige eigenaren aan de gelukkige kopers.

1e verdieping:
De overloop op de eerste verdieping biedt toegang tot de prachtige luxe badkamer van meer dan 13m2. Dit is een unieke eye-catcher van deze woning. De badkamer is voorzien van een ruime inloopdouche, losstaand ligbad, zwevend toilet, handdoekradiator en dubbel vrijstaand wastafelmeubel. Daarnaast tref je de master bedroom met ruime inloopkast voor een ruime kledingcollectie. En een kleinere 2e slaap-/werkkamer.

2e verdieping:
Via de open trap bereiken we de 2e verdieping en krijg je toegang tot 2 ruime slaapkamers van 15m2 en 13m2, 1 kleine werk-/kinderkamer of walk-in closet van bijna 6m2, een apart toilet en 1 ruime kamer met wasmachine aansluiting of het bergen van je spullen of kleding. Slaapkamers zijn eenvoudig naar wens anders in te delen of samen te voegen. En iedere verdieping heeft zo zijn eigen toiletvoorziening.

Buiten:
De heerlijke achtertuin met schuur is gelegen op het westen. Het elektrische zonnescherm is hier wel nodig voor enige verkoeling op de warmste momenten van de dag. Op de gezelligheid met de buren wordt regelmatig in de tuin geproost. De huidige bewoners verzorgen de tuin keurig en genieten van ieder moment met vrienden en familie hier buiten. Fietsen parkeer je in de berging te bereiken via de achteringang.

Bijzonderheden:
– riante eengezinswoning met 5 slaapkamers;
– strakke afwerking tot in de details doorgevoerd;
– zeer luxe badkamer, met op iedere verdieping een toilet;
– energielabel A++;
– 12 zonnepanelen, HR+++ glas;
– stadsverwarming;
– voorzien van vloerverwarming op BGG;
– heerlijke achtertuin op het westen;
– vrij uitzicht op park Willem Alexander en nieuwe park Leeuwestein om de hoek;
– ideale ligging ten opzichte van Leidsche Rijn Centrum en Utrecht binnenstad;
– perfecte ligging ten opzichte van uitvalswegen en openbaar vervoer.

De bewoners zelf aan het woord:
” Ruim zeven jaar hebben we met heel veel plezier gewoond in de fijnste wijk van Utrecht. Toen we destijds werden ingeloot op onze eerste voorkeur konden we met de aannemer de woning helemaal vorm geven zoals wij wilden. Zo kozen we voor de grootste uitbouw en maakten we van de eerste verdieping een plek waar je heerlijk kunt relaxen in een luxe badkamer met heerlijk ligbad en ruime douche. We hadden wel wat uit te leggen aan de bouwvakkers met wat wij bedoelden met een ‘wastafel-eiland’.
Ook de zeer ruime inloop kledingkast vinden wij fijn en is de ideale plek om heel veel schoenen in op te ruimen. Op de tweede verdieping kozen wij voor het maken van 4 kamers en een toilet. Ook dat was uniek, iedere verdieping heeft zodoende een toilet. Wij vonden het vooral handig.
Die ruimte in huis ervaren we ook in de wijk. In de wijde omgeving spelen kinderen op straat en zodoende leeft de buurt en heb je gemakkelijk contact met al je buren.
In de tuin staat altijd iets in bloei. We hebben nagedacht over iedere plant of boom die er staat zodat je geen uren kwijt bent, of ieder weekend, om te snoeien of onkruid te wieden. Maar wel kun je de vruchten van de zon in de tuin letterlijk plukken in de vorm van appels, bessen en de bramen die er groeien. Dus als je thuis komt van je werk is het heerlijk genieten van de zon. Cheers!
Maar er is veel meer om te ontspannen in de buurt, wij houden van films en dus is het ideaal om schuin tegenover een grote bioscoop te wonen. Hebben we geen zin om te koken of wil je fijn met vrienden ergens iets eten? Dan zijn er geweldige restaurants in Leidsche Rijn Centrum waar je de wereldkeuken kan proeven. Een verse pizza bij de Pizzabakkers, een heerlijke tandoori bij The Madras Diaries of lekker ‘zelf koken’ bij de hotpot van Momofogu. Haal je verse boodschappen op de donderdag-markt of bij de allergrootste supermarkt van de wijk.
Als je een perfect huis hebt en alle voorzieningen die je nodig hebt en naast de allerleukste buren woont, waarom gaan we dan weg? Omdat we toevallig langs een droomhuisje in de buurt fietsten dat iets kleiner in oppervlakte is en daardoor nog iets beter bij ons past, wij zijn met z’n tweeën. We zullen alle lieve buren, de wijk en het centrum missen en wensen de nieuwe bewoners het genot van wonen op deze plek toe..”

  • Adres 237, Valeriaanweg, Hoge Weide, Leidsche Rijn, Utrecht, Netherlands, 3541 TT, Netherlands
  • Stad Utrecht
  • Postcode 3541 TT
  • Land Netherlands

Details

Updated on October 10, 2024 at 8:06 pm
  • Woning ID: 6769
  • Prijs: €895,000
  • Woonoppervlakte: 164 m²
  • Perceel oppervlakte: 117 m²
  • Slaapkamers: 5
  • Badkamers: 1
  • Bouwjaar: 2017
  • Woning Status: For Sale

Plattegronden

image

Description:

image

Description:

image

Description:

Video

The information set forth on this site is based upon information which we consider reliable, but because it has been supplied by third parties to our franchisees (who in turn supplied it to us), we can not represent that it is accurate or complete, and it should not be relied upon as such. The offerings can be subject to errors, omissions, changes, including price, or withdrawal without notice. All dimensions are approximate and have not been verified by the selling party and can not be verified by Rohlof Real Estate. It is recommended that you hire a professional in the business of determining dimensions, such as an appraiser, architect or civil engineer, to determine such information. This information is being provided for the consumers’ personal, non-commercial use and may not be used for any other purpose. This publication is designed to provide information with regard to the subject matter covered. It is displayed with the understanding that the publisher and authors are not engaged in rendering real estate, legal, accounting, tax, or other professional services and that the publisher and authors are not offering such advice in this publication. If real estate, legal, or other expert assistance is required, the services of a competent, professional person should be sought. ALL RIGHTS RESERVED WORLDWIDE. No part of this publication may be reproduced, adapted, translated, stored in a retrieval system or transmitted in any form or by any means, electronic, mechanical, photocopying, recording, or otherwise, without the prior written permission of the publisher. The information contained herein including but not limited to all text, photographs, digital images, virtual tours, may be seeded and monitored for protection and tracking.

Compare listings

Compare
Arjan Douma
  • Arjan Douma